Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Lurker Of The Pacific

Το 1997, το National Oceanic And Atmospheric Administration(ερευνητικός οργανισμός των ΗΠΑ με σκοπό τη μελέτη των ωκεανών και της ατμόσφαιρας)ανίχνευσε ένα περίεργο σήμα βαθιά στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά της Νοτίου Αμερικής.Περίεργο-κατά τον Christopher Fox του NOAA-αφενός λόγω της τεράστιας έντασης του, καθώς έγινε αντιληπτό από το δίκτυο υδροφώνων του NOAA σε ακτίνα 5000 χιλιομέτρων,αφετέρου γιατί η ταυτότητα του ήχου (λόγω των διακυμάνσεων στη συχνότητα του)θα μπορούσε να παραπέμψει σε ήχους που βγάζουν θαλάσσια πλάσματα, όπως πχ η φάλαινα.



Με τη σημαντική διαφορά βέβαια ότι καμμία φάλαινα-όπως και κανένα καταγεγραμμένο θαλάσσιο πλάσμα γενικότερα-δεν μπορεί να βγάλει ήχο που να γίνει αντιληπτός από υποβρύχιους αισθητήρες σε ακτίνα 5000 χιλιομέτρων..αν επρόκειτο για έμβιο ον, θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από οτιδήποτε γνωρίζουμε μέχρι ήμερα πως ζει στον πλανήτη μας.
Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το γεωγραφικό στίγμα που τοποθετείται η πηγή του ήχου..
Κάτι άλλο όμως συν τοις άλλοις πέφτει εκεί (σχετικά) κοντά..η μυθική πόλη R'lyeh όπου σύμφωνα με την μυθολογία Cthulhu και το διήγημα Call Of Cthulhu(τη συνέχεια τη γνωρίζετε φανταζομαι) παραμένει σε ανενεργή κατάσταση ο ομώνυμος Μεγάλος Παλαιός!!Τσεκάρετε και συγκρίνετε τα 2 χαρτογραφήματα, μιλάμε για διαβολική σύμπτωση...
To Precession Of The Equinoxes δεν ανήκει κατ'ανάγκη στα Lovecraft-ικά αρρωστάκια(αν και είναι Lovecraft-ικό αρρωστάκι και αυτό)που πιστεύουν στην πιθανότητα η μυθολογία Cthulhu να έχει κάποια βάση η ψήγματα αλήθειας,στηρίζοντας το στο ότι ο Lovecraft είχε στην κατοχή του μεγάλο όγκο βιβλιογραφίας συσχετιζόμενο με το απόκρυφο και με διάφορες μυθολογικές δοξασίες ανά τον κόσμο(εδώ κάποιοι πιστεύουν ότι το Necronomicon ενδεχομένως είναι υπαρκτό).
Όσο κι αν ερεθίζεται στην ιδέα(κάθε φορά ας πούμε που χρησιμοποιεί αστικές συγκοινωνίες, πετυχαίνει στην τηλεόραση δελτία ειδήσεων η ακόμη χειρότερα, τούρκικες σαπουνόπερες)ενός γιγαντιαίου πλάσματος που θα δώσει ένα τέλος στο μίζερο αυτό είδος(εγώ και λίγοι εκλεκτοί θα επιβιώσουμε φυσικά ως ακόλουθοι του χεχε), δεν παύει να παραμένει ρεαλιστικό.
Άλλωστε και ο Μεγάλος Παλαιός να κείτεται στα βάθη του Ειρηνικού, αν δε βιαστεί λίγο(στην δική του αντίληψη χρόνου πάντα)μάλλον θα του στερήσουμε τη χαρά, καθώς θα έχουμε αυτοκαταστραφεί μόνοι μας με παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Για οποιονδήποτε άλλο έχει παρόμοιες ονειρώξεις, υπάρχει ένα album που κατά την άποψη του γραφόντα μπορεί να προσομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τις εικόνες που θα έστελνε στον ύπνο σας ο Μεγάλος Παλαιός, δείχνοντας σας αυτά που είναι και-κυρίως-αυτά που έπονται.
Ενα album εξίσου μυστηριακό, απόκοσμο και μεταποκαλυπτικό:







Το ομώνυμο album των Lurker Of Chalice, one-man project του Wrest(τσέκαρε επίσης τους φοβερούς και τρομερούς Leviathan), ένα φοβερό ambient/black metal ψυχεδελικό αριστούργημα, το οποίο αποτελεί κατά το Precession Of The Equinoxes, το magnum opus του.
Ακούστε το λοιπόν με κατάνυξη, εικονοποιήστε το στο μυαλό σας και μην απογοητεύεστε.Ακόμη κι αν ο ήχος που ανιχνεύθηκε στον Ειρηνικό προήλθε από το λιώσιμο κάποιου τεράστιου παγόβουνου(η πλέον προσφιλής και λογική θεωρία), μη χάνετε τις ελπίδες σας:αφενός ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μιας και εξακρίβωση δεν έγινε ποτέ, αφετέρου 16 χρόνια δεν είναι πολλά στην χρονική αντίληψη ενός αρχέγονου πλάσματος:μόνο μια στιγμή....

                                                                          Oneiroscope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου